Откритият урок предоставя възможност на децата да се изразяват и проявят своите таланти по свободен начин. Родителите могат да присъстват на урока и да видят какво вълнува техните деца, което може да им помогне да разберат по-добре как да ги подкрепят и насърчат у дома. Това е възможност за децата да се чувстват подкрепени и вдъхновени, докато родителите им могат да се включат и да бъдат активни участници в техния образователен процес.

Днес, родители и ученици имаха възможност да се потопят в света на пролетната поезия, споделяйки своите впечатления за този прекрасен сезон олицетволяващ зараждащия се живот. С усмивки на лицата си, децата разказваха за поезията на руски писатели, които с лекота пренасят душата в пролетните чувства.

В центъра на урока беше Третьяковская галерея и онлайн изложбата “Моя Третьяковка”. Тази виртуална галерия предостави възможността всички да се потопят в произведенията на известни руски художници, които въплъщават духа на руското изкуство и култура. Разглеждайки тези изображения, родители и деца се насладиха на богатството на цветовете, детайлите и емоциите, които те предават.

Учениците сами подготвиха своя изложба, като специално внимание обърнаха на 20 известни картини на руски художници, които пресъздават пролетната атмосфера с ярки цветове и изящни детайли. Това беше вдъхновяващо пътуване през пролетната феерия, която ни заобикаля и напомня за вечната връзка между изкуството и природата.

В края на часа децата участваха във викторина с която по интересен и забавен начин провериха знанията си получени по време на открития урок. Тези дейности не само им помогнаха да разширят познанията си за руската култура и изкуство, но и да се забавляват учейки за пролетта, поезията и изкуството чрез руския език. След урока всички се насладиха на чай с бисквити в импровизираната ни гостна.