На 30.05.2024, ден преди официалното завършване на учебната година, с учениците от начален етап отбелязахме едно вълнуващо събитие посветено на рождения ден на Александър Сергеевич Пушкин. На 6 юни в цяла Русия традиционно се провеждат тържества, концерти, изложби, посветени на великия поет, драматург и писател. Всяка година Пушкинските четения в центъра на Москва събират стотици почитатели на творчеството му, а Пушкински цитати звучат на площади и в музеи. По случай 225-ия юбилей от рождението му децата от 1 до 4 клас четоха приказки и рецитираха стихотворения. В импровизираната работилничка те показаха таланта си, като създаваха чудесни рисунки с различни сюжети и изработваха златната рибка – символ на вълшебство и доброта.

Седмицата посветена на Пушкин продължи с литературно честване на възпоменателната дата от учениците в гимназиален етап. Някои от тях за първи път се запознаха с творчеството и биографията на поета. Чрез различни активности, децата се потопиха в магията на Пушкин и разгадаха тайните на неговите неповторими творби. С вдъхновение и усмивки на лицата си, те създадоха свои интерпретации на поезията на поета и споделиха вълнуващи моменти от неговия живот. Този специален ден беше повод за нови открития и вълнуващо пътешествие в света на руската литература. Децата с нетърпение очакват следващите срещи с големия Пушкин и неговите неповторими творби, които остават все така актуални във времето.

Благодарим на всички участници за невероятното преживяване и за вдъхновението, което споделиха с нас на това специално литературно четене!